Gå direkt till innehåll
Relativt lugnt första dygn i Norra länken

Pressmeddelande -

Relativt lugnt första dygn i Norra länken

Igår öppnade Norra länken i Stockholm. Efter ett knappt dygn flyter det mesta på som det ska i tunnlarna, men VägAssistans har fått rycka ut vid ett par incidenter.


Falck VägAssistans har två fordon dedikerade till Norra länken, för att underlätta och hjälpa till i trafiken. Redan innan öppnandet köade ett stort antal bilister och motorcyklister för att komma in i länken. Invigningen och öppnandet flöt på bra men strax efter öppnandet fick VägAssisstans assistera vid två incidenter.

Att stanna i en tunnel utgör en säkerhetsrisk
- Det var dels ett batterifel och motorhaveri som inträffade strax efter öppning. Det har också varit ganska många stillastående bilar vilket till stor del har att göra med att nyfikna bilister stannar och fotograferar inne i tunnlarna. Det är viktigt att tänka på konsekvenserna, och att stanna i en tunnel utgör alltid en säkerhetsrisk, säger Nadine Seveli, chef Falck VägAssistans.

Fakta Falck VägAssistans
Falck ansvarar för VägAssistans i Stockholm på uppdrag av Trafikverket. Falck VägAssistans stora gula bilar känns lätt igen i trafiken. Bilarna finns på de större trafiklederna och i tunnlarna i staden för att minska störningarna i Stockholmstrafiken. Arbetet innebär såväl att assistera vid ett motorhaveri som att ge första hjälpen vid en olycksplats. Medarbetarna i bilarna är ofta först på en olycksplats, vilket kan innebära att de både får fylla på bensin i en tank när någon har kommit på för sent att man skulle ha tankat eller att påbörja hjärt- och lungräddning på någon som har varit med om en olycka. Bilarna är utrustade med bland annat hjärtstartare, bensindunkar och brandsläckare, för att kunna hantera alla tänkbara situationer som kan uppstå i trafiken. Under 2013 hade Falck VägAssistans totalt 5800 uppdrag i Stockholmstrafiken. Majoriteten av dessa uppdrag handlade om olyckor och stillastående fordon. De flesta händelserna inträffade på Essingeleden och i Södra länken.

För mer information, kontakta:
Nadine Seveli, Chef Falck Vägassistans: 0
73-3121151
Lotta Smith, Kommunikationsansvarig Falck Sverige: 073-3730112

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950, (i Danmark sedan 1906) och är nordens största entreprenör i personvårds- och räddningstjänster hos såväl myndigheter som företag.

Falck har visionen att utveckla en betydande internationell verksamhet som arbetar på bred front med assistans, vård och hälsa, beredskap, räddning och rehabilitering. Genom alla affärsområden löper en gemensam vilja att hjälpa folk som en röd tråd.

Kontakter

Cecilia Boija

Presskontakt Kommunikationschef, Falck Emergency 0733018765

Sandra Ahlstrand

Presskontakt Kommunikatör Falck Hälsa och arbetsliv +46‭706358962

Peter Skald

Presskontakt Kommunikationsansvarig Falck Hälsa och arbetsliv (fd Previa) 070-413 08 13

Välkommen till Falck Sverige!

Falck värnar människors liv och hälsa. Med våra insikter och tjänster vill vi skapa ett hållbarare och hälsosammare arbets- och privatliv samt förebygga olyckor innan de sker. Genom nya lösningar bidrar vi till omställningen av svensk hälso- och sjukvård samt arbetsliv.

Falck Sverige
Falck
106 54 Stockholm
Sverige