Gå direkt till innehåll
Carina Reidler, vd Previa
Carina Reidler, vd Previa

Pressmeddelande -

Previa skriver avtal om företagshälsa med Volvokoncernen

Previa företagshälsa expanderar sin verksamhet genom ett partnerskapsavtal med Volvo Group. Genom avtalet tar Previa över Volvos interna företagshälsa, Alviva och blir leverantör av företagshälsa till Volvokoncernen i Sverige.

Previa tar över Volvokoncernens företagshälsovård, Alviva tidigast från 28 februari 2019. Syftet med avtalet är att tillgodose Volvos långsiktiga behov inom hälsa och arbetsmiljö genom en flexibel leverans och ett bredare utbud av tjänster.

Alviva är idag ett helägt dotterbolag som erbjuder företagshälsovård till Volvokoncernens alla anläggningar i Sverige. Genom att Previa förvärvar Alviva kommer de att ingå i Falck Group som är nordens största leverantör av tjänster inom hälsa i arbetslivet.

– Vi är stolta att få ta över Alviva, deras kompetens och kapacitet är ett värdefullt tillskott i Previas landsomfattande verksamhet. Tillsammans får vi nu möjlighet att bidra till en hållbar hälsa och arbetsmiljö i Volvokoncernen säger Carina Reidler, vd för Previa.

Samarbetet mellan Volvokoncernen och Previa omfattar Volvos alla svenska anläggningar och har som ambition att utveckla ett långsiktigt partnerskap med fokus på hälsa och hållbar arbetsmiljö.

– Det har genomförts ett grundligt arbete för att hitta den bästa lösningen för alla berörda parter. Vi är glada att bli en del av Previa och jag tror verkligen att detta kommer att vara fruktbart för Alvivas medarbetare och för de anställda i Volvo i Sverige, säger Anette Forsberg, tf. vd för Alviva.

För att övergången ska gå så smidigt som möjligt kommer Volvo och Previa tillsammans att starta ett övergångsprojekt och en ny förvaltningsmodell kommer att implementeras i Volvokoncernen.


För mer information kontakta

Carina Reidler, vd Previa, +46 (0) 70 560 67 49, carina.reidler@previa.se

Anette Forsberg, vd Alviva +46 (0) 31 323 65 76, anette.forsberg@alviva.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Fakta om Previa

Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Vi ser den mänskliga faktorn som den viktigaste resursen i dagens arbetsliv. Genom att effektivisera organisationen, utveckla ledarskapet, engagera medarbetarna och skapa en positiv arbetsmiljö hjälper vi verksamheter att nå sina mål och skapa ännu bättre resultat. Previa har 1 100 medarbetare på över 90 orter över hela landet. Vi anlitas av 8 000 arbetsgivare med 1,2 miljoner anställda och omsatte drygt 1,1 miljarder kronor under 2017.

I Systerbolaget Falck Healthcare är Sveriges ledande företag inom Krisstöd och Personalstöd och är en stor leverantör av tjänster inom sjukvårdsförsäkringar. Båda företagen ingår i Falck Healthcare Holding som är Nordens största koncern inom hälsa i arbetslivet. Läs mer på www.previa.se

Kontakter

Cecilia Boija

Presskontakt Kommunikationschef, Falck Emergency 0733018765

Sandra Ahlstrand

Presskontakt Kommunikatör Falck Hälsa och arbetsliv +46‭706358962

Peter Skald

Presskontakt Kommunikationsansvarig Falck Hälsa och arbetsliv (fd Previa) 070-413 08 13

Välkommen till Falck Sverige!

Falck värnar människors liv och hälsa. Med våra insikter och tjänster vill vi skapa ett hållbarare och hälsosammare arbets- och privatliv samt förebygga olyckor innan de sker. Genom nya lösningar bidrar vi till omställningen av svensk hälso- och sjukvård samt arbetsliv.

Falck Sverige
Falck
106 54 Stockholm
Sverige