Gå direkt till innehåll
Ny ersätts Previaskyltarna med Falckskyltar i Västerås då Previa byter namn.
Ny ersätts Previaskyltarna med Falckskyltar i Västerås då Previa byter namn.

Pressmeddelande -

Previa i Västerås byter namn till Falck

20220613: Previa är ett välbekant namn för de flesta i Västerås. Men nu är det dags att vänja om. Nu plockas Previaskyltarna som prytt såväl Finnslätten som centrum i många år ner och ersätts med Falckskyltar. Västerås största företagshälsa byter namn.

- Vi byter namn, men fortsätter vara samma samarbetspartner för våra kunder i Västerås som vi alltid varit, säger Annamaria Massaro, konsultchef på Previa i Västerås.

Falck, som startade som ett räddningsbolag i Danmark, är idag ett globalt hälsoföretag med ett helhetserbjudande inom hälsoområdet. Previa har ingått i Falckgruppen sedan 2014 och är koncernens största bolag inom företagstjänster för ett hållbart arbetsliv.

  De kommande åren kommer samtliga bolag inom Falckgruppen i hela världen övergå till varumärket Falck, och Previa är därmed ett av företagen som nu ska byta namn.

  Förändringen där Previa blir Falck kommer genomföras steg för steg tills samtliga Previas närmare 100 enheter över hela Sverige har bytt utseende i januari 2023. Västerås är en av de första orterna i Sverige att prydas med Falckskylten.

  - Alla våra anställda fortsätter precis som vanligt, våra enheter är kvar på samma platser. Våra kunder har alltså tillgång till all kompetens och hela vår kapacitet som idag, så på så sätt är det inte så stor skillnad, säger Annamaria Massaro.

  Previas besöksadresser, webbsidan previa.se och alla kontaktuppgifter till Previas personal fortsätter vara samma som idag under hela 2022. Däremot kommer Falckloggan synas allt mer på Previas besöksenheter och i digitala kanaler i takt med att skyltar byts ut.

  Den 1 januari 2023 försvinner namnet Previa helt, då sker även formellt byte av bolagsnamn.

  Media är välkomna att besöka oss för att höra mer om vårt varumärkesbyte!

    
  För mer information kontakta  
  Annamaria Massaro, konsultchef, annamaria.massaro@previa.se, 070-272 70 40

  Kategorier

  Regioner


  Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950 (i Danmark sedan 1906), och är majoritetsägt av Lundbeck Foundation. Under de senaste fyra åren har stiftelsen delat ut cirka 2,1 miljarder kronor till forskning inom ”Health and Life Sciences”.

  Falck är Nordens största koncern inom hälsa i arbetslivet. Genom alla affärsområden löper en gemensam vilja att hjälpa människor som en röd tråd. AB Previa som är Sveriges ledande företag inom företagshälsa ingår i Falckkoncernen sedan 2014.

  Previa kommer snart att byta namn och framöver gå helt under varumärket Falck. I januari 2023 byts bolagsnamnet, men införandet av det nya varumärket inleds redan i april 2022 och kommer göras steg för steg tills alla Previas närmare 100 enheter över hela Sverige har bytt utseende. Hela namnbytet är klart i början av 2023.

  Läs mer på previa.se/falck

  Kontakter

  Peter Skald

  Presskontakt Kommunikationsansvarig Falck Hälsa och arbetsliv (fd Previa) 070-413 08 13

  Välkommen till Falck Sverige!

  Falck värnar människors liv och hälsa. Med våra insikter och tjänster vill vi skapa ett hållbarare och hälsosammare arbets- och privatliv samt förebygga olyckor innan de sker. Genom nya lösningar bidrar vi till omställningen av svensk hälso- och sjukvård samt arbetsliv.

  Falck Sverige
  Falck
  106 54 Stockholm
  Sverige