Gå direkt till innehåll
Previaskylten är ersatt med en Falckskylt då Previa i Södertälje byter namn.
Previaskylten är ersatt med en Falckskylt då Previa i Södertälje byter namn.

Pressmeddelande -

Previa i Södertälje byter namn till Falck

Previa är ett välbekant namn för de flesta i Södertälje. Men nu är det dags att vänja om. Nu plockas Previaskylten som prytt Nygatan i många år ner och ersätts med en Falckskylt. Södertäljes största företagshälsa byter namn.

- Vi byter namn, men fortsätter vara samma viktiga aktör för ett hållbart arbetsliv i Södertälje som vi alltid varit, säger Nina Hultqvist, konsultchef på Previa i Södertälje.

  Falck, som startade som ett räddningsbolag i Danmark, är idag ett globalt hälsoföretag med ett helhetserbjudande inom hälsoområdet. Previa har ingått i Falckgruppen sedan 2014 och är koncernens största bolag inom företagstjänster för ett hållbart arbetsliv.

  De kommande åren kommer samtliga bolag inom Falckgruppen i hela världen övergå till varumärket Falck, och Previa är därmed ett av företagen som nu ska byta namn.

  - Alla våra anställda fortsätter precis som vanligt, vårt kontor är kvar på samma plats. Våra kunder har alltså tillgång till all kompetens och hela vår kapacitet som idag, så på så sätt är det inte så stor skillnad, säger Nina Hultqvist.

  Förändringen där Previa blir Falck kommer genomföras steg för steg tills samtliga Previas närmare 100 enheter över hela Sverige har bytt utseende i januari 2023. Södertälje är en av de första orterna i Sverige att prydas med Falckskylten.

   Previas besöksadresser, webbsidan previa.se och alla kontaktuppgifter till Previas personal fortsätter vara samma som idag under hela 2022. Däremot kommer Falckloggan synas allt mer på Previas besöksenheter och i digitala kanaler i takt med att skyltar byts ut.

   Den 1 januari 2023 försvinner namnet Previa helt, då sker även formellt byte av bolagsnamn.

   Media är välkomna att besöka oss för att höra mer om vårt varumärkesbyte!

      
   För mer information kontakta
   Nina Hultqvist, nina.hultqvist@previa.se, 08-128 172 03


   Kategorier

   Regioner


   Falck verkar för att göra livet bättre, säkrare och hälsosammare för fler människor. Inom Falck finns hela spektrat från förebyggande hälsotjänster och företagshälsovård till sjukvård och akuta hälso- och räddningstjänster. Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950 (i Danmark sedan 1906), och är majoritetsägt av Lundbeck Foundation.

   AB Previa som är Sveriges ledande företag inom företagshälsa ingår i Falckkoncernen sedan 2014. Previa kommer snart att byta namn och framöver gå helt under varumärket Falck. Hela namnbytet är klart i början av 2023.

   Läs mer på previa.se/falck

   Kontakter

   Peter Skald

   Presskontakt Kommunikationsansvarig Falck Hälsa och arbetsliv (fd Previa) 070-413 08 13

   Välkommen till Falck Sverige!

   Falck värnar människors liv och hälsa. Med våra insikter och tjänster vill vi skapa ett hållbarare och hälsosammare arbets- och privatliv samt förebygga olyckor innan de sker. Genom nya lösningar bidrar vi till omställningen av svensk hälso- och sjukvård samt arbetsliv.

   Falck Sverige
   Falck
   106 54 Stockholm
   Sverige