Gå direkt till innehåll
Statistik från Nationell Patientenkät. Undersökningen är genomförd av undersökningsföretaget Institutet för kvalitetsindikatorer, på uppdrag av samtliga regioner och landsting, under samordning av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). https://skr.se
Statistik från Nationell Patientenkät. Undersökningen är genomförd av undersökningsföretaget Institutet för kvalitetsindikatorer, på uppdrag av samtliga regioner och landsting, under samordning av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). https://skr.se

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Populär Hälsocentral i Sandviken fyller 10 år

Tisdag den 1 september 2020 fyller Sandvikens enda privata hälsocentral 10 år. Idag, tio år efter starten tar Falck Hälsopartner Hälsocentral hand om en tredjedel av sandvikenbornas hälsa. Totalt har över 160 000 besök gjorts genom åren på hälsocentralen som får högst betyg av Sandvikens invånare när de svarar på frågor om sin upplevelse av primärvården. Media är välkomna att närvara när personalen firar tioårsjubileet.

År 2010 fick Sandviken sin första privata Hälsocentral, då under namnet Manpower Hälsopartner Hälsocentral. År 2015 tog Falck över hälsocentralen och den går sedan dess under namnet Falck Hälsopartner Hälsocentral. Idag sker omkring 2 000 besök i månaden på hälsocentralen och ca 30 % av Sandvikens invånare är listade på hälsocentralen.

Falck Hälsopartner Hälsocentral fick högst betyg i Sandviken i den nationella patientenkäten inom primärvården som genomfördes under slutet av 2019, och får högre betyg i alla kategorier än genomsnittet för såväl Gävleborg som för Sverige. (Se bifogad bild.)

Tisdag den 1 september fyller Falck Hälsopartner Hälsocentral 10 år. Hela personalen på hälsocentralen kommer samlas för att fira kl 12.00. På grund av coronakrisen hålls ingen utåtriktad födelsedagsaktivitet, media är välkomna att närvara när personalen firar 10-årsjubileet kl 12.00. På plats finns både medarbetare som var med när hälsocentralen startade, dagens personal, verksamhetschef och Carina Reidler, VD för Falck Healthcare Sverige.

Välkomna!

För mer information eller föranmälan kontakta:
Petronella Wallin
070-413 08 36
petronella.wallin@previa.se

Om Falck Hälsocentral
Hälsopartner Hälsocentral hittar du mitt i centrala Sandviken. Vi hjälper dig att hålla dig frisk och stöttar dig till en hälsosammare livsstil. Hos oss får du vård av högsta kvalitet och ett personligt bemötande. Hos oss arbetar erfarna läkare och specialister, distriktssköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, socionom/kurator och administrativ personal. Vi har en bred mottagningsverksamhet och kompetens samlad under ett tak. Tillsammans tar vi hand om din hälsa. Falck Hälsopartner Hälsocentral ingår i Falck Healthcare Sverige.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950 (i Danmark sedan 1906), och är majoritetsägt av Lundbeck Foundation. Under de senaste fyra åren har stiftelsen delat ut cirka 2,1 miljarder kronor till forskning inom ”Health and Life Sciences”. I Falckkoncernen ingår AB Previa som är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. 

Falck har visionen att vidareutveckla verksamheten som arbetar på bred front med assistans, vård och hälsa, beredskap, räddning och rehabilitering. Genom alla affärsområden löper en gemensam vilja att hjälpa människor som en röd tråd.

Kontakter

Cecilia Boija

Presskontakt Kommunikationschef, Falck Emergency 0733018765

Sandra Ahlstrand

Presskontakt Kommunikatör Falck Hälsa och arbetsliv +46‭706358962

Peter Skald

Presskontakt Kommunikationsansvarig Falck Hälsa och arbetsliv (fd Previa) 070-413 08 13

Välkommen till Falck Sverige!

Falck värnar människors liv och hälsa. Med våra insikter och tjänster vill vi skapa ett hållbarare och hälsosammare arbets- och privatliv samt förebygga olyckor innan de sker. Genom nya lösningar bidrar vi till omställningen av svensk hälso- och sjukvård samt arbetsliv.

Falck Sverige
Falck
106 54 Stockholm
Sverige