Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Framtidens hållbara arbetsplatser i fokus när Kirunas största företagshälsa inviger nya lokaler

Torsdag den 24 januari slår Kirunas största företagshälsa Falck (fd Previa) upp dörrarna till nya lokaler. På plats är Carina Reidler, Sverige-VD för Falck Hälsa och arbetsliv, för att klippa band och ge en spaning om hur man skapar framtidens hållbara och hälsosamma arbetsplatser där medarbetare trivs och skapar goda resultat.

Hälsa är en av nutidens stora utmaningar. Idag vet vi att omkring tre av tio har ett arbete som innefattar upprepande ensidiga rörelser och en av fem i arbetslivet har problem med smärtor i muskler och leder. Omkring var tredje medarbetare upplever stress på hög nivå eller risknivå och fyra av tio upplever sömnsvårigheter.

Utmaningarna i arbetslivet är många och ett välfungerande samarbete mellan företagshälsovård och arbetsgivare är därför en framgångsfaktor för en välmående arbetsplats där anställda mår bra i sitt arbete och arbetsmiljön är sund och säker.

Samtidigt sker just nu stora förändringar i samhället som påverkar arbetslivet. Hur man bygger en hållbar och hälsosam arbetsplats för framtiden berättar Carina Reidler, VD, Falck Hälsa och arbetsliv om när hon inviger Falcks nya lokaler i Kiruna.

Datum och tid:
Torsdag den 24 januari kl 14.00

Ingen föranmälan krävs. Tid finns för enskilda intervjuer med Carina Reidler och Falcks lokala experter och specialister inom hälsa och arbetsliv. I Kiruna har Falck särskilda kunskaper i arbetsmiljöer i gruvan och arbetar i nära samarbete med arbetsgivaren för att bidra till förbättring av utmanande arbetsmiljöer.

För mer information kontakta 
Anne Kotavuopio Jatko, Konsultchef, +46 980 373102, anne.kotavuopio.jatko@falcksverige.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Med 1 000 experter på närmare 100 enheter över hela landet är Falck Sveriges mest kompletta leverantör av tjänster inom hälsa och arbetsliv. Vi erbjuder företagshälsovård, kris- och personalstöd, omställnings- och karriärtjänster samt primärvård och hälsotjänster för privatpersoner. Våra tjänster inom hälsa och arbetsliv når 1,2 miljoner människor över hela Sverige och bidrar till ett hållbart arbetsliv och privatliv för alla.

Sveriges största företagshälsa Previa har ingått i Falck-gruppen sedan 2014. I januari 2023 upphörde Previa helt som namn och varumärke, och tidigare Previa går numera helt under varumärket Falck.

Kontakter

Peter Skald

Presskontakt Kommunikationsansvarig Falck Hälsa och arbetsliv (fd Previa) 070-413 08 13

Välkommen till Falck Sverige!

Falck värnar människors liv och hälsa. Med våra insikter och tjänster vill vi skapa ett hållbarare och hälsosammare arbets- och privatliv samt förebygga olyckor innan de sker. Genom nya lösningar bidrar vi till omställningen av svensk hälso- och sjukvård samt arbetsliv.

Falck Sverige
Falck
106 54 Stockholm
Sverige