Gå direkt till innehåll
Kommentar till uppgifter i media om bemanning i Skåne i sommar

Pressmeddelande -

Kommentar till uppgifter i media om bemanning i Skåne i sommar

Falck har idag noterat ett flertal utspel från Vårdförbundet där man spekulerar och lämnat oriktiga uppgifter om bemanningssituationen för ambulansen i Skåne.
Vi ställer oss mycket frågande till detta och vill därför gå ut med förtydligande information.

Sommaren är för alla vårdgivare en utmaning. När det gäller Skåne så kommer vi denna sommar precis som tidigare somrar att klara de högt ställda krav på patientsäkerhet och tillgänglighet som Regionen ställt.   

I Malmö har vi en större utmaning jämfört med övriga Skåne och jämfört med tidigare somrar. I Malmö finns en risk att vi vid oplanerad sjukfrånvaro, får ställa enstaka fordon enstaka pass av de åtta fordon vi har i Malmö.

För att ytterligare stärka patientsäkerhet och tillgänglighet vid eventuellt bortfall, så har vi beslutat att dedikera två av Falcks läkarbilar till Malmö dygnet runt hela sommaren. Dessa läkarbilar kan ersätta ambulansen i sådana uppdrag som SOS Alarm, som prioriterar och dirigerar ambulansuppdragen, anser är lämpliga. 


Vi vill också kommentera uppgiften som florerar om vakanta pass där Vårdförbundets utspel saknar verklighetsgrund.


Vi tycker att det är anmärkningsvärt att Vårdförbundet går ut med helt felaktiga uppgifter på det här sättet. Det påverkar både vår personal och oroar allmänheten.  

 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Cecilia Boija

Presskontakt Kommunikationschef, Falck Emergency 0733018765

Sandra Ahlstrand

Presskontakt Kommunikatör Falck Hälsa och arbetsliv +46‭706358962

Peter Skald

Presskontakt Kommunikationsansvarig Falck Hälsa och arbetsliv (fd Previa) 070-413 08 13

Välkommen till Falck Sverige!

Falck värnar människors liv och hälsa. Med våra insikter och tjänster vill vi skapa ett hållbarare och hälsosammare arbets- och privatliv samt förebygga olyckor innan de sker. Genom nya lösningar bidrar vi till omställningen av svensk hälso- och sjukvård samt arbetsliv.

Falck Sverige
Falck
106 54 Stockholm
Sverige