Gå direkt till innehåll
Invigning av Falcks nya ambulanscenter i Malmö

Pressmeddelande -

Invigning av Falcks nya ambulanscenter i Malmö

Onsdagen den 11 juni inviger Regionrådet Carl-Johan Sonesson med ansvar för bland annat Region Skånes ambulanssjukvård tillsammans med Hälso- och sjukvårdsdirektör Ingrid Bengtsson-Rijavec Falcks nya ambulanscenter i Malmö.

- I Falcks Ambulanscenter samlar vi nu ambulanssjukvården i sydvästra Skåne och Falcks läkarbilar under samma tak. Dessutom kommer Falck Academy att finnas i det nya ambulanscentret. Det finns stora fördelar med att samla verksamheten på det här sättet, framförallt gynnar det de som behov av vård och hjälp. Dessutom får vår personal tillgång till en modern station som är anpassad för de båda verksamheterna, säger Tomas Nyman, ambulanschef Skåne.

Fakta Falcks läkarbilar
Falcks läkarbilar är en service till de som inte själva kan ta sig till akuten eller en vårdcentral. Verksamheten med läkarbilarna omfattar befolkningen i hela Skåne, dygnet runt.  Falcks läkarbilar är bemannade med specialister i allmänmedicin. Målet med verksamheten är att antalet besök vid sjukhusens akutmottagningar ska minska.  

Fakta Falck Academy
Falck Academy utbildar inom första hjälpen, brandskydd och krishantering.

Tid och plats: Onsdagen den 11 juni klockan 10.00-14.00, Olsgårdsgatan 12 i Malmö.

Anmäl dig genom att skicka e-post till: tomas.nyman@se.falck.com  eller henrik.bucht@se.falck.com, märkt ”Invigning Malmö” i ämnesraden.

För mer information, kontakta:
Tomas Nyman, Ambulanschef Skåne: 070-1049880  
Lotta Smith, Kommunikationsansvarig Falck Sverige: 073-3730112


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950, (i Danmark sedan 1906) och är nordens största entreprenör i personvårds- och räddningstjänster hos såväl myndigheter som företag.

Falck har visionen att utveckla en betydande internationell verksamhet som arbetar på bred front med assistans, vård och hälsa, beredskap, räddning och rehabilitering. Genom alla affärsområden löper en gemensam vilja att hjälpa folk som en röd tråd.


Kontakter

Cecilia Boija

Presskontakt Kommunikationschef, Falck Emergency 0733018765

Sandra Ahlstrand

Presskontakt Kommunikatör Falck Hälsa och arbetsliv +46‭706358962

Peter Skald

Presskontakt Kommunikationsansvarig Falck Hälsa och arbetsliv (fd Previa) 070-413 08 13

Välkommen till Falck Sverige!

Falck värnar människors liv och hälsa. Med våra insikter och tjänster vill vi skapa ett hållbarare och hälsosammare arbets- och privatliv samt förebygga olyckor innan de sker. Genom nya lösningar bidrar vi till omställningen av svensk hälso- och sjukvård samt arbetsliv.

Falck Sverige
Falck
106 54 Stockholm
Sverige