Gå direkt till innehåll
Falck har invigt nytt modernt ambulanscenter i Malmö

Pressmeddelande -

Falck har invigt nytt modernt ambulanscenter i Malmö

Idag invigde Poul Kongstad, verksamhetschef på Region Skånes prehospitala enhet, och Sven Engquist, vd Falck Emergency, Falcks nya ambulanscenter i Malmö. I ambulanscentret samlas Falcks ambulanser, läkarbilar och Falck Academy.   

- I Falcks Ambulanscenter samlar vi nu ambulanssjukvården i sydvästra Skåne, Falcks läkarbilar och ambulansläkare under samma tak. Dessutom kommer Falck Academy och vår forskare Anna Ekwall att finnas i det nya ambulanscentret. Det finns stora fördelar med att samla verksamheten på det här sättet, framförallt gynnar det de som behov av vård och hjälp. Dessutom får vår personal tillgång till en modern station som är anpassad för dessa verksamheter, säger Sven Engquist, vd Falck Emergency.

Förutom fördelarna med att samla verksamheterna i samma lokal har det nya ambulanscentret också ett bra geografiskt läge så att ambulanser vid behov snabbt kan nå ut till ett stort område.

Fakta Falck läkarbilar
Falcks läkarbilar är en service till de som inte själva kan ta sig till akuten eller en vårdcentral. Verksamheten med läkarbilarna omfattar befolkningen i hela Skåne, dygnet runt.  Falcks läkarbilar är bemannade med specialister i allmänmedicin. Målet med verksamheten är att antalet besök vid sjukhusens akutmottagningar ska minska.  

Fakta Falck Academy
Falck Academy är en utbildningsorganisation inom Falck som utbildar rikstäckande inom första hjälpen, brandskydd och krishantering.

För mer information, kontakta:
Lotta Smith, Kommunikationsansvarig Falck Sverige: 073-3730112


Ämnen

Kategorier

Kontakter

Cecilia Boija

Presskontakt Kommunikationschef, Falck Emergency 0733018765

Sandra Ahlstrand

Presskontakt Kommunikatör Falck Hälsa och arbetsliv +46‭706358962

Peter Skald

Presskontakt Kommunikationsansvarig Falck Hälsa och arbetsliv (fd Previa) 070-413 08 13

Välkommen till Falck Sverige!

Falck värnar människors liv och hälsa. Med våra insikter och tjänster vill vi skapa ett hållbarare och hälsosammare arbets- och privatliv samt förebygga olyckor innan de sker. Genom nya lösningar bidrar vi till omställningen av svensk hälso- och sjukvård samt arbetsliv.

Falck Sverige
Falck
106 54 Stockholm
Sverige