Pressmeddelande -
Falck bidrar till unik utveckling i Kronoberg
Region Kronoberg har gett Falck uppdraget att utrusta kliniskt träningscenter på Centrallasarettet i Växjö med avancerad träningsteknologi. Tack vare tillgång till militär teknologi i kombination med en stor erfarenhet av vårdfrågor kan Falck bidra till att Kronoberg får en mer avancerad träningsmiljö för bästa möjliga vård.
I Växjö bygger Region Kronoberg ett helt nytt kliniskt träningscenter. Det kliniska träningscentret (KTC) är en specialutrustad avdelning på Centrallasarettet i Växjö där simulerad träning av kliniska och kommunikativa färdigheter för personal inom vårdsektorn kan göras. Syftet med ett kliniskt träningscenter är att bidra till en ännu bättre patient- och personalsäkerhet. I Region Kronobergs kliniska träningscenter, som invigs den 17 september, byggs sju vårdrum där allt från HLR, trauma till akut omhändertagande av svårt sjuka nyfödda barn ska övas. Även i länsdelssjukhuset i Ljungby byggs en KTC-verksamhet upp som utrustas med teknologi från Falck.
Region Kronoberg har nu gett Falck uppdraget att utrusta alla rum i det kliniska träningscentret med teknologi för utvärdering med kameror, ljudupptagning, observatörsstöd samt en utvärderingsmjukvara för att möjliggöra snabb och precis återkoppling efter genomförd övning.
- Det här är en helt unik utveckling och möjlighet. Vi har genom ett samarbete med Saab möjlighet att ta en teknologi utvecklad för utvärdering av militära övnings och träningsmoment in i en vårdmiljö. Tack vare avancerad teknologi och vår erfarenhet av vård och blåljusverksamhet kan vi bidra till en bra utveckling mot en mer avancerad vård tillsammans med Region Kronoberg, säger Henrik Engqvist, Räddningstjänstchef på Falck.
För mer information, kontakta:
Henrik Engqvist, Chef Falck Räddningstjänst: 073-3128059
Lotta Smith, Kommunikationsansvarig Falck Sverige: 073-3730112
Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950 (i Danmark sedan 1906), och är idag majoritetsägt av Lundbeck Foundation.Under 2013 delade stiftelsen ut cirka 460 miljoner kronor till forskning inom ”Health and Life Sciences”.
Falck har visionen att vidareutveckla verksamheten som arbetar på bred front med assistans, vård och hälsa, beredskap, räddning och rehabilitering. Genom alla affärsområden löper en gemensam vilja att hjälpa människor som en röd tråd.
Ämnen
Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950, (i Danmark sedan 1906). Under mer än 100 år har uppdraget för Falck varit att förebygga olyckor, sjukdom och nödsituationer, att ge snabb professionell hjälp åt dem som råkat illa ut samt rehabilitera sjuka och skadade. Genom alla affärsområden löper en gemensam vilja att hjälpa människor som en röd tråd.
Falck är majoritetsägt av Lundbeck Foundation. Under de senaste fyra åren har stiftelsen delat ut cirka 2,1 milkjarder kronor till forskning inom ”Health and Life Sciences”.
Vi är stolta över att ha ansvar för verksamheter som är så nära människors vardag och som representerar en grundläggande trygghet för alla i vårt samhälle. Det är ett ansvar som vi har lång erfarenhet av att axla.