Gå direkt till innehåll
Falck bidrar till snabb hjälp på Bråvallafestivalen

Pressmeddelande -

Falck bidrar till snabb hjälp på Bråvallafestivalen

Bråvallafestivalen äger rum den 26-28 juni. Falck ambulans kommer att bistå med sjukvårdsledning två av dessa dagar för att snabbt kunna agera vid händelser med flertalet drabbade eller händelser med misstanke om sjukvårdsbehov.


För andra året arrangeras i år musikfesten Bråvallafestivalen i Norrköping. Drygt 50 000 personer väntas besöka festivalen varje dag. I stora folksamlingar är det viktigt med nära till hjälp om olyckan skulle vara framme. Under festivalen kommer Falck, tillsammans med AmbiÖ (som är den andra ambulansentreprenören i Östergötland), ansvara för sjukvårdsledning.

Under onsdagen och fredagen har Falck sjukvårdsledning på plats, övriga dagar ansvarar AmbiÖ för sjukvårdsledning. Syftet med att ha en sjukvårdsledning är att finnas på plats om det uppstår en händelse med fler drabbade personer samtidigt. Förutom sjukvårdsledningen finns även ett sjukvårdstält på plats. Detta sjukvårdstält bemannas av landstinget i Östergötland. De tar hand om festivalbesökare som är skadade/sjuka.

- Fördelen med att redan finnas på plats med en sjukvårdsledning är att vi kan aktiveras i ett tidigt skede vid händelser med flertalet drabbade eller händelser med misstanke om sjukvårdsbehov.  För att ytterligare öka vår tillgänglighet och sjukvårdsledning har vi i år utökat med en sektorledare som kommer befinna sig vid exempelvis ”riskspelningar”. Sjukvårdsledaren kommer tillsammans med polisinsatschefen och räddningsledare att vara placerad i flygledartornet på Bråvalla och på så sätt får de en mycket bra överblick över området. Självklart hoppas vi på en lugn festival, ur olyckssynpunkt. Men om något inträffar finns sjukvårdsledning på plats och hjälper till, säger Per Ryding, Biträdande Verksamhetschef för Falck ambulans i Östergötland.

Falck kommer även ha en intensivvårdsambulans på plats på Bråvalla under festivalens alla dagar där den första akuta insatsen kan göras för att stabilisera en patients tillstånd innan avfärd med ambulans till sjukhus.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950, (i Danmark sedan 1906) och är nordens största entreprenör i personvårds- och räddningstjänster hos såväl myndigheter som företag.

Falck har visionen att utveckla en betydande internationell verksamhet som arbetar på bred front med assistans, vård och hälsa, beredskap, räddning och rehabilitering. Genom alla affärsområden löper en gemensam vilja att hjälpa folk som en röd tråd.


Kontakter

Cecilia Boija

Presskontakt Kommunikationschef, Falck Emergency 0733018765

Sandra Ahlstrand

Presskontakt Kommunikatör Falck Hälsa och arbetsliv +46‭706358962

Peter Skald

Presskontakt Kommunikationsansvarig Falck Hälsa och arbetsliv (fd Previa) 070-413 08 13

Välkommen till Falck Sverige!

Falck värnar människors liv och hälsa. Med våra insikter och tjänster vill vi skapa ett hållbarare och hälsosammare arbets- och privatliv samt förebygga olyckor innan de sker. Genom nya lösningar bidrar vi till omställningen av svensk hälso- och sjukvård samt arbetsliv.

Falck Sverige
Falck
106 54 Stockholm
Sverige