Gå direkt till innehåll
En patientsäker ambulansfunktion även denna sommar

Pressmeddelande -

En patientsäker ambulansfunktion även denna sommar

Kommentar ur aspekten patientsäkerhet, gällande pressmeddelande den 5 juni från Falck Ambulans om förutsättningar för Falcks ambulansverksamhet i Skåne sommaren 2014:

"Som övergripande medicinsk chef för Falck Ambulans i Sverige gör jag bedömningen att den åtgärdsplan som beskrivs i pressmeddelandet innebär en tillräcklig patientsäkerhet. Dessa åtgärder inkluderar riktad resurs till Malmö i form av två av Falcks hembesöksbilar med läkare. De kan avlasta ambulanserna med kvalificerade bedömningar i hemmet för situationer som är viktiga, men som har lägre akutprioritet. Det innebär att ambulanser kan användas effektivt för tidskritiska akutfall. I god samverkan med Region Skånes Prehospitala Enhet (RSPE) och med SOS Alarms prioritering och dirigering, kan de samlade resurserna användas så att olika kompetenser motsvarar vårdbehoven på ett gott sätt. Sammantaget blir bedömningen att patientsäkerheten kan upprätthållas i Falcks samtliga ambulansområden i Skåne även under sommaren."

Roger Rüdén
Överläkare, Medicinsk Chef Falck Ambulans i Sverige.


Ämnen

Kategorier

Kontakter

Cecilia Boija

Presskontakt Kommunikationschef, Falck Emergency 0733018765

Sandra Ahlstrand

Presskontakt Kommunikatör Falck Hälsa och arbetsliv +46‭706358962

Peter Skald

Presskontakt Kommunikationsansvarig Falck Hälsa och arbetsliv (fd Previa) 070-413 08 13

Välkommen till Falck Sverige!

Falck värnar människors liv och hälsa. Med våra insikter och tjänster vill vi skapa ett hållbarare och hälsosammare arbets- och privatliv samt förebygga olyckor innan de sker. Genom nya lösningar bidrar vi till omställningen av svensk hälso- och sjukvård samt arbetsliv.

Falck Sverige
Falck
106 54 Stockholm
Sverige