Gå direkt till innehåll
Falcks hjältar åter aktuella i Kanal 5

Pressmeddelande -

Falcks hjältar åter aktuella i Kanal 5

Under två säsonger har vi fått följa Bärgarna och Vägassistansförarna på Falck i Kanal 5:s programserie ”Vägens hjältar” som handlar om dramatiken och hjältarna i den kaotiska Stockholmstrafiken. Två framgångsrika säsonger ledde till att ytterligare en säsong spelades in, och torsdagen den 16 november klockan 20.00 är det säsongspremiär.

Programserien skildrar de besvärliga trafiksituationerna som uppstår varje dygn i Stockholmstrafiken när en halv miljon fordon trängs i länet. Årets säsong är utökad till 11 avsnitt, jämfört med tidigare säsongers 8 avsnitt, där vi återigen får träffa Vägassistansförarna Benny, Soffan och Pelle samt bärgarna Denny, Linus H, Helge och Charles som i årets säsong får sällskap av ytterligare en hjälte – Linus Å.

- Att vi får möjligheten att visa upp både Falcks bärgares och vägassistansförares fantastiska arbete och samtidigt slå ett slag för hur viktigt det är med säkerheten på vägarna tycker vi är både bra och viktigt. Vi är människor som varje dag hjälper människor. I det arbetet är också säkerheten väldigt viktig. Våra hjältar har en riskfylld arbetsmiljö och vi vill uppmärksamma att de finns på vägarna för att hjälpa andra och att vi alla måste måna om trafiksäkerheten när vi åker förbi en plats där fordon står stilla och arbete pågår, säger Sofia Opitz, Marknadschef på Falck.

Falck bärgar fordon i hela Sverige och stora delar av Europa och hjälper också till i situationer när olyckor har skett, när bensin har glömts att fyllas på eller när andra haverier ställer till det. Ofta är också Falck först på plats vid olyckor och får göra en första insats och hjälpa de som är i en mer eller mindre allvarlig situation.

Förmodligen tack vare att arbetet har uppmärksammats i två säsonger av Vägens hjältar säger nu våra deltagare att de tycker att bilister visar mer respekt och tar det försiktigare när de åker förbi till exempel en olycksplats.

- Jag har märkt skillnad på framförallt lastbilar som håller en lägre hastighet förbi oss. Ibland går de till och med ut i andra körfältet och sänker också hastigheten för övriga bilister, det är positivt! Det kan fortfarande bli bättre men som sagt lastbilarna är överlag väldigt bra och jag är noga med att göra tummen upp och tacka de som verkligen visar hänsyn genom att sakta ner, säger Soffan på Falck Vägassistans.

I säsongens första avnitt får vi bland annat följa när Pelle rycker ut till en bil som fått sladd på E4:an. I bilen sitter en chockad familj, och de två små barnen är ledsna. Pelle tröstar barnen med nallebjörnar och ser till att alla i familjen får hjälp av sjukvårdspersonal. En tankbil har börjat brinna på Värmdöleden. Helge måste rulla in under bilen för att ta hand om en defekt broms, ett riskfyllt jobb. Benny kommer fram till en seriekrock på Essingeleden. I en av bilarna gråter en kvinna kraftigt. Det var hon som orsakade olyckan, och hon är chockad.

Vägens hjältar visas torsdagar klockan 20.00 på Kanal 5 och på dplay.se där även tidigare säsonger finns.

För mer information, kontakta:
Lotta Smith, Kommunikationsansvarig Falck: 073-3730112
Sofia Opitz, Marknadschef Falck: 073-666 58 38

Relaterade länkar

Ämnen


Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950, (i Danmark sedan 1906). Under mer än 100 år har uppdraget för Falck varit att förebygga olyckor, sjukdom och nödsituationer, att ge snabb professionell hjälp åt de som råkat illa ut samt rehabilitera sjuka och skadade. Genom alla affärsområden löper en gemensam vilja att hjälpa människor som en röd tråd.

Sedan 2014 ingår AB Previa Falckkoncernen. Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Genom att effektivisera organisationen, utveckla ledarskapet, engagera medarbetarna och skapa en positiv arbetsmiljö hjälper Previa verksamheter att nå sina mål och skapa ännu bättre resultat. 

Falck är majoritetsägt av Lundbeck Foundation. Under de senaste fyra åren har stiftelsen delat ut cirka 2,1 miljarder kronor till forskning inom ”Health and Life Sciences”.

Vi är stolta över att ha ansvar för verksamheter som är så nära människors vardag och som representerar en grundläggande trygghet för alla i vårt samhälle. Det är ett ansvar som vi har lång erfarenhet av att axla.

Presskontakt

Cecilia Boija

Presskontakt Kommunikationschef, Falck Emergency 0733018765

Peter Skald

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-413 08 13

Relaterat material