Följ Falck Sverige

Falck stöttar Team Rynkebys cykling till förmån för Barncancerfonden

Pressmeddelande   •   Jun 15, 2018 07:21 CEST

På lördag den 30 juni ger sig Team Rynkeby, för sjuttonde året i rad, ut på en välgörenhetscykling till förmån för Barncancerfonden. Varje år är det fler och fler deltagare som medverkar och i år deltar 15 svenska lag. Totalt deltar 48 lag och nästan 2000 cyklister och 400 servicedeltagare.

Varje år slår Team Rynkeby rekord i insamlade pengar. 2017 samlades drygt 26 miljoner kronor in som delades ut till Barncancerfonden den 6 oktober förra året. Även i år förväntas rekordet slås. 2017 blev Team Rynkeby den enskilt största bidragsgivaren till Barncancerfonen och det räknar man med att bli även i år.

- Barncancerfonden refererar till oss som en av deras fyra hörnstenar och det är vi glada för. Vi samlar in pengar till dem men vi bidrar också genom att sprida ordet mycket. Vi vill ju på alla sätt vi kan bidra till att utrota cancer och bidra till en bättre vård och förutsättningar för alla barn som insjuknar, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager Team Rynkeby Sweden.

För fjärde året i rad stöttar Falck Team Rynkeby med hjärtstartare. 13 hjärtstartare från Falck är med på resan ned till Paris.

- Även om vi varit förskonade från hjärtstopp på just denna cykling har vi sett det i samband med andra lopp så vi vet ju att det kan hända. Att vi har med oss hjärtstartare är jätteviktigt, det kan ju handla om sekunder om något händer. Det är en trygghet för alla deltagare att vi har med oss dessa. Man kan inte gardera sig för allt men det här är ett bra verktyg, säger Paul Chronqvist Svensson.

- Det Team Rynkeby gör är verkligen fantastiskt och vi är stolta över att kunna stötta deras välgörenhetscykling till förmån för Barncancerfonden. Vi vill också att alla cyklister som deltar ska känna att de är i säkra händer och stöttar därför med hjärtstartare, säger Richard Blomström, Marketing Specialist på Falck.

- Eftersom alla deltagare i Team Rynkeby jobbar ideellt är det väldigt viktigt för projektets fortlevnad att det finns sponsorer som Falck som hjälper till. Vi har 500 personer som lägger ned över 250 000 aretstimmar på detta projekt som arbetar för att bidra till barnens bästa. Det är många väldigt engagerade deltagare som det natutligtvis också är viktigt att vi tar hand om. Att företag ser vikten av detta gör projektet möjligt i sig själv. Att stödja projektet och deltagarna och deras engagemang bidrar i slutändan till att vi kan lämna över en ännu större check, säger Paul Chronqvist Svensson.

Team Rynkeby grundades 2002 av medarbetare från juicetillverkaren Rynkeby. Då var det elva motionscyklister som beslutade sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France. Sedan dess cyklar Team Rynkeby varje år till Paris, i syfte att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Den 7 juli anländer cykisterna till sin måldestination: Place de la Villette i Paris.

För mer information, kontakta:

Richard Blomström, Marketing Specialist Falck: 073-315 75 90

Lotta Smith, Kommunikationsansvarig Falck: 073-373 01 12

Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950 (i Danmark sedan 1906), och är majoritetsägt av Lundbeck Foundation. Under de senaste fyra åren har stiftelsen delat ut cirka 2,1 miljarder kronor till forskning inom ”Health and Life Sciences”. I Falckkoncernen ingår AB Previa som är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. 

Falck har visionen att vidareutveckla verksamheten som arbetar på bred front med assistans, vård och hälsa, beredskap, räddning och rehabilitering. Genom alla affärsområden löper en gemensam vilja att hjälpa människor som en röd tråd.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.