Gå direkt till innehåll
Falck har en kriskrupp i Paris för att stötta nordiska resenärer

Pressmeddelande -

Falck har en kriskrupp i Paris för att stötta nordiska resenärer

Med anledning av de tragiska händelserna i Paris i fredags kväll har Falck skickat en krisgrupp till Paris, för att ge stöd och råd till nordiska resenärer som befinner sig i staden. Falck Global Assistance har kontaktats av ett flertal nordiska resenärer.

Kristeamet består av en psykolog och koordinatorer som kommer att finnas på plats för att ge stöd och råd och för att hjälpa till med medicinska behov och frågor relaterade till logistik och transport. Teamet finns på Hotel Mercure Paris Charles de Gaulle, Allée du Vergers, 95700 Roissy En France, där svenska, danska och norska resande kan få information, få hjälp och stöd i frågor gällande medicinska behov, logistik och transporter.

Situationen i Paris är kaotisk. Den franske presidenten Hollande har förklarat undantagstillstånd och stängt gränserna. För tillfället fungerar flygplatserna Charles de Gaulle och Orly normalt. Myndigeterna avråder dock för resor till Paris. På grund av gårdagens attacker, är det ett ökat tryck på alla offentliga instanser i Paris, inklusive sjukhus och vårdinrättningar. Väntetider kan bli långa.
RightColumnPublishingPageContent

I Paris finns det fem stora sjukhus. Dessa sjukhus är helt fulla och tillägnade att behandla offren för terroristattackerna. Därför är det inte rekommenderat att söka medicinsk hjälp på någon av dessa sjukhus:

  • Sjukhus Lariboisière
  • Sjukhus Beaujon 
  • Sjukhus Pompidou 
  • Sjukhus Pitie Salpétriére
  • Sjukhus Bichat

Andra mindre sjukhus i Paris tar emot patienter och Falck Global Assistance råder resenärer att kontakta vår larmcentral som är öppen dygnet runt. Där finns sjuksköterskor, läkare och biståndssamordnare som kan hjälpa till med råd och hänvisning till närmaste sjukhus.

I alla livshotande situationer, bör resenärer ringa 112.

Vid icke livshotande situationer, kontakta Falck Global Assistance larmcentral på något av följande nummer:
Sverige +46 8 58771717
Danmark +45 7025 0405
Norge +47 2149 2415

Råd till resenärer i Paris

  • Håll dig uppdaterad om läget via media, ambassader, etc. 
  • Var uppmärksam och rapportera alla misstänkta händelser till myndigheter
  • Håll dig borta från de platser där attackerna har skett
  • Undvik stora folksamlingar och stora offentliga platser
  • Undvik att använda kollektivtrafik
  • Ta alltid med id-kort eller pass när du vistas ute
  • Håll dig uppdaterad med din researrangör

Falck Global Assistance, en del av affärsområdet assistance i Falck, och grundades 2009. Falck Global Assistance leverrar akut medicinsk, reseriskhanteringsstöd till utlandsstationerad, affärs- och fritidsresenärer runt om i världen. Varje år, hanterar vi mer än 100.000 ärenden via våra sex dygnet runt öppna larmcentraler, placerade runt om i världen.

För ytterligare information, kontakta:

Lotta Smith, Kommunikationsansvarig Falck Sverige: 073-3730112

Ämnen


Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950, (i Danmark sedan 1906). Under mer än 100 år har uppdraget för Falck varit att förebygga olyckor, sjukdom och nödsituationer, att ge snabb professionell hjälp åt dem som råkat illa ut samt rehabilitera sjuka och skadade. Genom alla affärsområden löper en gemensam vilja att hjälpa människor som en röd tråd.

Falck är majoritetsägt av Lundbeck Foundation. Under de senaste fyra åren har stiftelsen delat ut cirka 2,1 milkjarder kronor till forskning inom ”Health and Life Sciences”.

Vi är stolta över att ha ansvar för verksamheter som är så nära människors vardag och som representerar en grundläggande trygghet för alla i vårt samhälle. Det är ett ansvar som vi har lång erfarenhet av att axla.

Kontakter

Cecilia Boija

Presskontakt Kommunikationschef, Falck Emergency 0733018765

Sandra Ahlstrand

Presskontakt Kommunikatör Falck Hälsa och arbetsliv +46‭706358962

Peter Skald

Presskontakt Kommunikationsansvarig Falck Hälsa och arbetsliv (fd Previa) 070-413 08 13

Välkommen till Falck Sverige!

Falck värnar människors liv och hälsa. Med våra insikter och tjänster vill vi skapa ett hållbarare och hälsosammare arbets- och privatliv samt förebygga olyckor innan de sker. Genom nya lösningar bidrar vi till omställningen av svensk hälso- och sjukvård samt arbetsliv.

Falck Sverige
Falck
106 54 Stockholm
Sverige