Gå direkt till innehåll
Falck ger trygghet och hjälp på Malmöfestivalen med MC-ambulans

Pressmeddelande -

Falck ger trygghet och hjälp på Malmöfestivalen med MC-ambulans

I helgen drar årets upplaga av Malmöfestivalen igång. Tack vare två extrainsatta MC-resurser tryggar Falck att alla besökare har nära till hjälp om olyckan skulle vara framme.

Över en miljon besökare väntas besöka Malmöfestivalen som pågår mellan den 14-21 augusti. I stora folksamlingar är det viktigt med bra tillgänglighet och nära till hjälp om olyckan skulle vara framme. I år har Region Skåne bestämt att extra ambulansresurs ska finnas på festivalen. Tillsammans med Falck har man beslutat att man för första gången ska använda sig av motorcykelambulanser.

Ett ambulansteam på motorcykel ökar tillgängligheten med samma kvalificerade kompetens som i en ambulans, men de tar sig mycket lättare fram.

- På stora evenemang som samlar stora folkmassor är det viktigt med en väl fungerande säkerhet och snabb hjälp om behovet skulle uppstå. Med ambulansmotorcykeln kan vi snabbt göra en akut första avgörande insats, säger Leif Björk, sektionsledare Falck ambulans i Malmö.

Den speciella enheten fungerar som ett komplement till den ordinarie ambulanssjukvården när man vill säkerställa tillgängligheten, motorcykeln larmas alltid ihop med en ordinarie ambulans. Motorcykeln har utrustning för att klara en första insats innan ambulansen kommer fram med utrustning som bland annat defibrillator, syrgas, brandsläckare, läkemedel och fixationsutrustning.

För mer information, kontakta:
Lotta Smith, Kommunikationsansvarig Falck Sverige: 073-3730112

Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950 (i Danmark sedan 1906), och är idag majoritetsägt av Lundbeck Foundation.Under 2013 delade stiftelsen ut cirka 460 miljoner kronor till forskning inom ”Health and Life Sciences”.

Falck har visionen att vidareutveckla verksamheten som arbetar på bred front med assistans, vård och hälsa, beredskap, räddning och rehabilitering. Genom alla affärsområden löper en gemensam vilja att hjälpa människor som en röd tråd.

Ämnen


Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950, (i Danmark sedan 1906). Under mer än 100 år har uppdraget för Falck varit att förebygga olyckor, sjukdom och nödsituationer, att ge snabb professionell hjälp åt dem som råkat illa ut samt rehabilitera sjuka och skadade. Genom alla affärsområden löper en gemensam vilja att hjälpa människor som en röd tråd.

Falck är majoritetsägt av Lundbeck Foundation. Under de senaste fyra åren har stiftelsen delat ut cirka 2,1 milkjarder kronor till forskning inom ”Health and Life Sciences”.

Vi är stolta över att ha ansvar för verksamheter som är så nära människors vardag och som representerar en grundläggande trygghet för alla i vårt samhälle. Det är ett ansvar som vi har lång erfarenhet av att axla.

Kontakter

Cecilia Boija

Presskontakt Kommunikationschef, Falck Emergency 0733018765

Sandra Ahlstrand

Presskontakt Kommunikatör Falck Hälsa och arbetsliv +46‭706358962

Peter Skald

Presskontakt Kommunikationsansvarig Falck Hälsa och arbetsliv (fd Previa) 070-413 08 13

Välkommen till Falck Sverige!

Falck värnar människors liv och hälsa. Med våra insikter och tjänster vill vi skapa ett hållbarare och hälsosammare arbets- och privatliv samt förebygga olyckor innan de sker. Genom nya lösningar bidrar vi till omställningen av svensk hälso- och sjukvård samt arbetsliv.

Falck Sverige
Falck
106 54 Stockholm
Sverige