Gå direkt till innehåll
Dags för fler Falck-hjältar i Kanal 5

Pressmeddelande -

Dags för fler Falck-hjältar i Kanal 5

Under tre säsonger har vi fått följa Bärgarna och Vägassistansförarna på Falck i Kanal 5:s programserie ”Vägens hjältar” som handlar om dramatiken och hjältarna i den kaotiska Stockholmstrafiken. En mycket populär programserie som nu fortsätter med 14 nya avsnitt.

Programserien skildrar de besvärliga trafiksituationerna som uppstår varje dygn i Stockholmstrafiken när en halv miljon fordon trängs i länet. Denna säsong är består av 14 avsnitt, där vi får träffa några välkända ansikten men också en hel del nya Falckhjältar.

- Vi är väldigt glada över att den här programserien har blivit så populär och nu fortsätter. Att vi får möjligheten att visa upp både Falcks bärgares och vägassistansförares fantastiska arbete och samtidigt slå ett slag för hur viktigt det är med säkerheten på vägarna tycker vi är både bra och viktigt. Våra hjältar har en riskfylld arbetsmiljö och vi vill uppmärksamma att de finns på vägarna för att hjälpa andra och att vi alla måste måna om trafiksäkerheten när vi åker förbi en plats där fordon står stilla och arbete pågår, säger Fredrik Thors, Kommersiell direktör på Falck.

Ofta är också Falck först på plats vid olyckor och får göra en första insats och hjälpa de som är i en mer eller mindre allvarlig situation. Falck bärgar också fordon i hela Sverige och stora delar av Europa och hjälper till i situationer när olyckor har skett, när bensin har glömts att fyllas på eller när andra haverier ställer till det.

Vi får fortsätta följa Pelle, Soffan och Benny på Vägassistans. De får i denna säsong också sällskap av ytterligare en Vägassistansmedarbetare: Thomas. Vi får också stifta bekantskap med hela fyra nya Falckbärgare. En av dem är Janne som gör sitt 17:e år som Falckbärgare och som tycker att serien fyller en viktig funktion.

- Det är viktigt och bra att vi kan visa upp vår vardag för allmänheten. Jag tycker mig se att respekten för de som jobbar på vägarna har minskat sedan jag började jobba. Det är högre intensitet i trafiken, särskilt i Stockholm. Många är stressade och det är bra om vi kan bidra till att skapa större förståelse hos bilisterna. De flesta vet inte riktigt vad vi gör och de känner inte heller till riskerna med arbetet. Men det är också ett väldigt uppskattat yrke och det är roligt att vi får visa upp det med! Något av det bästa med det här jobbet är ju att man får möjlighet att hjälpa människor och det är alltid trevligt, säger Janne Högstadius, Falckbärgare.

I säsongens två första avsnitt får vi bland annat se när Soffan och Pelle på Falck Vägassistans larmas ut till en trafikolycka på E4:an där en personbil och en lastbil krockat. Mittbarriären har fått sig en ordentlig törn och utgör nu en fara för trafiken i motsatt körriktning. Pelle får slå på blåljusen när en våldsam krock mellan tre personbilar inträffar i Hammarbytunneln. En lastbil tappar en stor del av sin tunga last på påfarten till Norra Länken och Soffan upptäcker till sin förskräckelse att det är betongbalkar.

Vägens hjältar visas onsdagar klockan 20.00 på Kanal 5 och på dplay.se där även tidigare säsonger finns. Onsdagen den 28 februari har säsong fyra premiär

Relaterade länkar

Ämnen


Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950 (i Danmark sedan 1906), och är majoritetsägt av Lundbeck Foundation. Under de senaste fyra åren har stiftelsen delat ut cirka 2,1 miljarder kronor till forskning inom ”Health and Life Sciences”. I Falckkoncernen ingår AB Previa som är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. 

Falck har visionen att vidareutveckla verksamheten som arbetar på bred front med assistans, vård och hälsa, beredskap, räddning och rehabilitering. Genom alla affärsområden löper en gemensam vilja att hjälpa människor som en röd tråd.

Presskontakt

Cecilia Boija

Presskontakt Kommunikationschef, Falck Emergency 0733018765

Peter Skald

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-413 08 13

Relaterat material