Gå direkt till innehåll
Ännu bättre service i stockholmstrafiken med Falck Vägservicebil

Pressmeddelande -

Ännu bättre service i stockholmstrafiken med Falck Vägservicebil

Falck Vägservicebil intar nu också Stockholm och ger trafikanter snabbare hjälp när oturen är framme eller ett problem uppstår. Den rullande verkstaden kan hjälpa till på plats istället för att transportera bilen till en verkstad.

Falck jobbar kontinuerligt för att ge trafikanterna den hjälp de behöver och assistera när bilen krånglar eller en olycka inträffar.

Sedan tidigare erbjuder redan Falck hjälp via sitt rikstäckande nätverk av bärgare och verksamheten har under de senaste åren utvecklats för att ge ännu snabbare och effektivare hjälp på plats.

Falck Vägservicebil är ett komplement till en bärgare, den fungerar som en rullande verkstad som kommer till trafikanterna och hjälper till med problem på plats så att man sedan kan köra från platsen, istället för att ta bilen till en verkstad med de konsekvenser detta kan få vad gäller rörlighet och kostnader.

I dessa dagar kommer Falck Vägservicebil, som redan finns på ett femtontal orter i Sverige, att komma också till Stockholm och ge en ännu snabbare och effektivare hjälp till alla som befinner sig i Stockholmsområdet.

- Vi jobbar hela tiden för att erbjuda en förbättrad och effektivare hjälp till trafikanterna och nu kan Falck Vägservicebil hjälpa till på plats, en rullande verkstad kommer och tar hand om enklare fel så att man kan fortsätta resan i den egna bilen. Man har också möjlighet att köpa vissa produkter, så som batterier, oljor, säkringar etc. direkt vid vägservicebilen. Vi vet att kunden helst vill kunna köra vidare i sitt eget fordon och tack vare Falck Vägservicebil kan vi nu se till att ännu fler får hjälp på plats och snabbt kan fortsätta sin resa, säger Magnus Runhellen, Franchise Manager på Falck.

Fakta Falck Vägservicebil
Falck Vägservicebilars syfte är att i en ökande grad kunna erbjuda trafikanter att fortsätta resan i den egna bilen. Kvalificerad personal i kombination med rätt utrustning och ett urval av de vanligaste reservdelarna/tillbehören ökar andelen ”klar på plats”. Förutom att hjälpa till på plats kan man också i Vägservicebilen köpa viss utrustning, som till exempel batterier, oljor, säkringar och annat förbrukningsmaterial.

För mer information, kontakta:
Lotta Smith, Kommunikationsansvarig Falck Sverige: 073-3730112

Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950 (i Danmark sedan 1906), och är idag majoritetsägt av Lundbeck Foundation.Under 2013 delade stiftelsen ut cirka 460 miljoner kronor till forskning inom ”Health and Life Sciences”.

Falck har visionen att vidareutveckla verksamheten som arbetar på bred front med assistans, vård och hälsa, beredskap, räddning och rehabilitering. Genom alla affärsområden löper en gemensam vilja att hjälpa människor som en röd tråd.

Ämnen


Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950, (i Danmark sedan 1906). Under mer än 100 år har uppdraget för Falck varit att förebygga olyckor, sjukdom och nödsituationer, att ge snabb professionell hjälp åt dem som råkat illa ut samt rehabilitera sjuka och skadade. Genom alla affärsområden löper en gemensam vilja att hjälpa människor som en röd tråd.

Falck är majoritetsägt av Lundbeck Foundation. Under de senaste fyra åren har stiftelsen delat ut cirka 2,1 milkjarder kronor till forskning inom ”Health and Life Sciences”.

Vi är stolta över att ha ansvar för verksamheter som är så nära människors vardag och som representerar en grundläggande trygghet för alla i vårt samhälle. Det är ett ansvar som vi har lång erfarenhet av att axla.

Kontakter

Cecilia Boija

Presskontakt Kommunikationschef, Falck Emergency 0733018765

Sandra Ahlstrand

Presskontakt Kommunikatör Falck Hälsa och arbetsliv +46‭706358962

Peter Skald

Presskontakt Kommunikationsansvarig Falck Hälsa och arbetsliv (fd Previa) 070-413 08 13

Välkommen till Falck Sverige!

Falck värnar människors liv och hälsa. Med våra insikter och tjänster vill vi skapa ett hållbarare och hälsosammare arbets- och privatliv samt förebygga olyckor innan de sker. Genom nya lösningar bidrar vi till omställningen av svensk hälso- och sjukvård samt arbetsliv.

Falck Sverige
Falck
106 54 Stockholm
Sverige