Gå direkt till innehåll
Arriva GreenBox-system kan få svenskt miljöpris

Nyhet -

Arriva GreenBox-system kan få svenskt miljöpris

Arrivas GreenBox-system är nominerat som en av fem finalister till utmärkelsen Årets hållbara projekt 2010. Priset delas ut vid en ceremoni i Stockholm den 9 december.

CIO Awards heter galan som prisar kreativt tänkande när det gäller miljö och hållbarhet. Arrivas GreenBox, som finns i våra bussar i Sverige och Danmark, har utvecklats av Falck Sirius och har nominerats med motiveringen:

"Ett innovativt system som är banbrytande i sin bransch. Systemet ger minskad miljöpåverkan, en tryggare och behagligare resa för passagerarna samt minskade kostnader för Arriva i form av bränsle och servicekostnader. Kan i förlängningen bidra till bättre ruttplanering och bättre tidtabeller".

Övriga finalister är IF, Telia Sonera, Stokab och Scandic Hotel. Fjolårets vinnare var logistikföretaget DHL och årets pris delas ut på en gala på Nalen i Stockholm den 9 december.

***
Se filmen om Falck Sirius eco-drive


Samtidigt som Arriva gläds över nomineringen, så pågår arbetet för fullt med att göra systemet ännu bättre. Under sommaren har tekniker från Arriva och Falck Sirius gått igenom 1 200 bussar i Sverige och Danmark för att se att systemet är installerat på korrekt sätt, uppdatera systemet och jämföra "tänkta" resultat med de data som registrerats av våra förare.

- GreenBox är en viktig del i vår strävan i att ge våra passagerare en behaglig och miljövänlig resa, därför har vi varit så snabba som möjligt med att gå in och göra ändringar för att systemet ska fungera optimalt och minska antalet barnsjukdomar, säger Anders Lukowski, performance manager på Arriva.

Målsättningen är att bussarna ska köra 5 procent längre på varje liter bränsle. Bra för miljön - och bra för Arriva!

Ämnen

Kontakter

Cecilia Boija

Presskontakt Kommunikationschef, Falck Emergency 0733018765

Sandra Ahlstrand

Presskontakt Kommunikatör Falck Hälsa och arbetsliv +46‭706358962

Peter Skald

Presskontakt Kommunikationsansvarig Falck Hälsa och arbetsliv (fd Previa) 070-413 08 13

Välkommen till Falck Sverige!

Falck värnar människors liv och hälsa. Med våra insikter och tjänster vill vi skapa ett hållbarare och hälsosammare arbets- och privatliv samt förebygga olyckor innan de sker. Genom nya lösningar bidrar vi till omställningen av svensk hälso- och sjukvård samt arbetsliv.

Falck Sverige
Falck
106 54 Stockholm
Sverige